BejelentésMagyar óriásnyúl
Mentsük meg az értékeinket

MENÜElhelyezés

 

A nyulaim elhelyezését 3 szintes ketrecekkel oldottam meg. Az egyes szintek kialakításához adhat segítséget az alábbi kép:

Alapterület: 120 X 80 cm

Belmagassága: 50 cm. 

A ketrec kétfelé van osztva: egy 30 cm széles elbújó és egy 1 m széles tartózkodó részre. A két rész között a ketrec hátsó felében van átjárási lehetőség, ezzel biztosítva, hogy az alom fészke az elbújó ajtajához kerüljön közel, kívülről is könnyen elérhető helyre.

A tartózkodó rész teljes hosszában, a hátsó fal előtti 10 cm-es sáv készülhet perforált lemezből vagy rácsozattal. Alatta félbevágott 100-as csatorna biztosítja a szennyvíz elvezetését. A rácsozat hézagainak kialakításakor figyeljünk arra, hogy a méretük az újszülött nyulak méreténél kisebb legyen, nehogy azok áteshessenek rajta.

Természetesen a padozatnak enyhén hátrafelé kell lejtenie a szennyvíz megfelelő irányba való folyásához.

Én 3 emeletes ketreceket készítettem, amelyeket egy kamrában (nyúlházban) helyeztem el. Nyári időszakban, a szúnyoginvázió enyhítésére a ketrecek előtt egy vödör ecetes vizet tartok. Takarítás során ezzel a vízzel törlöm át a ketrec belsejét az új faforgács alom behelyezése előtt.

A 80 cm mélységű ketrecekből az almot az autók ablakának tisztításához gyártott, hosszabb nyelű gumis/szivacsos eszközzel távolítom el. Ezzel az eszközzel pillanatok alatt egy széles szájú vödörbe húzom a szemetet.

 

 


 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!